Follow Us @soratemplates

05/09/2021

Roti Canai Mak Kau Hijau

Oleh sebab malam tadi saya masak kari ayam kegemaran si bongsu, makanya si Ayah dah bernawaitu pada sebelah malamnya nak pergi tapau roti canai stall kegemaran kami untuk sarapan pagi. Plannya tak lain dan tak bukan nak cicah roti canai dengan kari ayam Ibu!

Dan... tadaaa! Terkejut pulak bila bukak bungkusan tapau!

Roti canai mak kau hijau!!

Rasanya masih maintain, macam lagi sedap kot cuma dia letak pewarna je. Bukannya apa-apa pun. Inilah pertama kali saya jumpa roti canai berwarna macam ni. 


14 comments:

  1. Musim warna hijau sekarang ni. Perisa onde onde, perisa pandan.. Now roti canai pula warna hijau..

    ReplyDelete
  2. aish rare betol.. nsb baik xltk warna bendera malaysia.. haha

    ReplyDelete
  3. Mak aih luar biasa betul roti canai mak kau hijau ni. hahahahahahahaha .

    ReplyDelete
  4. Memang surprise di pagi hari. Kalau masih mengantuk, terus segar mata

    ReplyDelete
  5. hahaha... apasal roti canai tu, mengamuk sampai jadi incredible hulk

    ReplyDelete
  6. haritu ada tengok dlm Majalah 3 yg roti canai warna-warni hehehe.. seronok variasi color color camni jadi kelainan hehehe

    ReplyDelete
  7. Hahaaaa... teruja juga nak tahu apasal keluar mak kau hijaunya...rupanya memang roti canai warna hijau hihihiiii!

    ReplyDelete
  8. Ini nak join trending pandan kot ni. hihi..ingatkan perisa pandan rupanya warna je hijau. Mujur lah tak rasa pelik pelik kan. Sedap tu roti canai cicah kari ayam.

    ReplyDelete
  9. Roti canai hijau memang lain dari yang lain . Mujur letak pewarna hijau je . .kalau letak sikit perisa pandan tak boleh nk brain rasanya mcm mana bila digandingkan dengan kuah dhal

    ReplyDelete
  10. Hihihi...Mak kau hijau pun ada pada roti canai...
    Swkarang tengah viral "jelita"...Kek marble..roti jala
    Pasni maunya ada roti canai jelita pulak...hihihi

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥