Kayuhan Pagi Minggu

Alhamdulillah.. pagi minggu saya masih diberikan semangat dan kudrat untuk berkayuh. Sebelum ni Encik Suami ajak memang malas sangat nak bersiap, tapi sekarang okay ada semangat sikit nak menyihatkan badan. 

Pagi minggu tersebut cuaca sporting sangat, Gunung Santubong pun nampak jelas dari kejauhan. Subhanallah tenang dan asyik sangat cuaca pagi tu. Kami ambik route lain pulak boleh tengok-tengok view rumah orang di awal pagi. Ada yang dah siap sidai baju ada jugak yang masih tertutup rapat.


Suka cycling area gudang ni. Buat 2 loop pun okay. Ada jugak orang lain yang cycling kat sini, bukan kami je.


Nikmat bila dah sampai rumah kena la posing dulu sebelum park basikal dan skipping. Encik Suami macam biasa akan sambung kayuh lagi. So far okaylah 1 jam berkayuh setiap hujung minggu. Dah ada konfiden dah nak berkayuh di jalan besar. Practise makes perfect kan?


Post a Comment

17 Comments

  1. bestnya mengayuh kak, memula je kaki lenguh macam apa... lama2 ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.. lps tu dh ok.. gian pulak 😂😂

      Delete
  2. Keep it up kakmim. Seronoknya berkayuh dan menikmati permandangan view cantik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la.. kalau kayuh lg jauh lg luas pemandangan tp masih blom berani lg

      Delete
  3. hati2 di jalanan tu kak mim. terus amalkan gaya hidup sihat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya allah SS... semoga istiqamah hendakNya.. haha

      Delete
  4. bagus nya, plus ada partner yg sama minat...memang jadinya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. husband selalu ajak akhirnya terbukak hati jugak.. hehe

      Delete
  5. Alhamdulillah..masih berupaya mengayuh basikal...semoga terus diberi kesihatan yg baik

    ReplyDelete
  6. caiyok caiyok..moga konsisten...hehe

    ReplyDelete
  7. Bagus ni. Sekali-sekala dapat sihatkan badan dengan betul.

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥