Follow Us @soratemplates

10/10/2021

Sebelum dan Selepas Gunting Rambut

Akhirnya hero 3 orang ni dapat jugak gunting rambut
Rambut si abang memang dah tutup mata dah
Masa Google Meet Ibu paksa pakai kopiah
Nanti cikgu tak nampak mukanya
Appointment gunting rambut pagi tadi pukul 10 pagi
Semangat hero bertiga ni bangun pagi nak pergi gunting rambut
Appointment dengan barber depan rumah nenek je
Memang jiran depan umah mak kejanya barber dan ada kedai
Tapi masa kes naik hari tu dia pun tak berani nak ambik job


Tadaa! Baru sedap mata memandang
Takde dah macam girl

Dengar cerita hari ni ramai yang bawak anak beriadah
Almaklumlah SOP dah mula dilonggarkan
Cuaca pulak sangat cerah dan panas
Ada yang ke pantai
Ada yang pergi jalan-jalan di shopping mall
Tapi..
Kami hari ni stay at home je
Hero bertiga main kat rumah jiran
Jiran ada sewa home waterpark tapi anaknya sorang je
Hero bertiga ni lah memeriahkan suasana
Tambah lagi dengan kazen diorang 
Maka..
Riuh-rendah kedengaran suara diorang bersuka-ria bermandi manda
Balik rumah sebelum asar, kemudian mandi, makan sikit lepas tu penggg
Ketiduran penat
Seronok hero-hero Ibu hari ni

10 comments:

  1. rambut dah pendek nampak lagi kemas dan selesa. nak mandi manda waterpark tu pun takdelah risau rambut bersepah

    ReplyDelete
  2. Segak dah masing masing gunting rambut. Barulah ibu senang hati tengok :)
    Seronoklah masing masing main air. Lagi ramai lagi meriah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaupun rambut tak sehensem mana tp at least kemas dah.. clear dh muka

      Delete
  3. yeay..dah nampak muka lelaki dah...sblom ni pun SA ingat diorang perempuan tp x tertanya...jhehehe.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. ye ke kak? skrg dh jelas dh lelaki kan

      Delete
  4. takdak mcm girl..habis kak mim duk sngka ade ank girl ya selama rmbut pnjg kihkihkih ^_^

    ReplyDelete
  5. sejak kedai gunting bukak, mmg cpt2 parents bwk g gunting. kot2 la sekolah pun buka kan. senang klu awal2 dh gunting. hensem2 hero dia..

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥