Antibodi Menurun!

Saya kurang sihat sejak hari Khamis yang lalu.
Actually Alan yang mula batuk hari Sabtu yang lepas.
Kemudian hari Isnin ramai pulak kawan-kawan di sekolah batuk dan flu.
Sah berpunca dari sekolah!
Kemudian hari Selasa si Abang  pun dah mula batuk jugak.
Khamis ibu pulak.
Memandangkan Khamis hari tu kami sepatutnya ada majlis persaraan di hotel, so semua wajib buat self test. So saya pun buat.
Tapi last minute saya decide tak pergi sebab pening kepala.
Anak-anak 3/4 dah batuk dan flu.
Seorang anak buah pulak dah warded due to pnemonia.
Memang tak sedap hati, batuk dan flu dah viral di kalangan #theIMANs dan kazen-mazennya sebab mereka semua berkumpul di rumah nenek. Memang ghisau!

Self test pagi Khamis.

Pagi ni buat lagi sebab 'hidung masih berlari-lari.'
Semalam Kakak pun dah sakit tekak.
Cuaca dekat sini pun 1 hal sekarang.
Pagi panas terik.. tengah hari hujan lebat.
Mungkin faktor cuaca jugak kot?
Atau di hujung tahun antibodi pun dah start reset?

So self test kit ni Ayah dah restok lagi semalam.
Kit ni dah wajib ada banyak stok di rumah.
Especially time macam ni, time ramai ahli keluarga tak berapa sihat.
Dequadin pula untuk melegakan sakit tekak.
#theIMANs walaupun batuk & flu masih tetap aktif, syukur alhamdulillah, mereka tak demam.

Doakan kami semua ya!

 

Post a Comment

12 Comments

  1. Semoga family KakMim sihat seperti biasa.
    Harap ni sakit biasa bukan sebaliknya..
    Take care..

    ReplyDelete
  2. hopefully kakmim dan famili sakit biasa je. kalau dah tak sihat better elakkan diri dari hadir sebarang event

    ReplyDelete
  3. Allahuakhbar..semoga yang baik2 aje ye... Makan ubat minum air masak byk.. Semoga cpt sembuh tau.. Mmg riso kn klu dh start batuk selsema ni

    ReplyDelete
  4. Semoga dipermudahkan & diberikan kesihatan spt sediakala

    ReplyDelete
  5. Allahuakbar...semoga yang baik- baik aje buat kamu semua....

    ReplyDelete
  6. Stay safe!

    Uncle doakan yg baik2 saja...

    ReplyDelete
  7. Moga semuanya baik-baik saja Kakmim
    Stay safe & take care ye.

    ReplyDelete
  8. Allahuakbar...berjangkit jangkit tu. Semoga cepat sihat semuanya. Aaminnn...

    ReplyDelete
  9. Semoga Kakmim dan keluarga baik-baik sahaja. Moga batuk dan selesema cepat sembuh.

    ReplyDelete
  10. semoga kak mim and family dilindungi dari wabak dan semoga cepat sihat kembali seperti sedia kala.

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥