Blog Performance Report - 11/11/2021

Seminggu yang lepas saya try check performance blog di https://gtmetrix.com/




Resultnya dapat D
Saya terima je dengan redha
Tapi saya cakna jugaklah komen-komen sahabat blogger
Salah satunya komen dari blogger otai kita, Sis Lin

Thank you, Sis Lin :)


Sebenarnya...
Memang dari bulan lepas lagi dah saya asyik usha template di etsy.com
Dah add pun dalam cart
Bila nak buat payment pulak, failed
2x cuba tak berjaya terus malaslah

Tapi bila dapat komen dari Sis Lin dan result blog yang dapat D tu
Saya try jugaklah cari template yang free

So itulah yang sahabat semua tengok hari ni
Bak kata Sal, dah bertukar 'baju'... hehehe

Lepas tu dah tak tau nak touch up macam mana lagi
Biarlah dulu minimalist macam ni
Tetiba dapat pulak idea nak check balik performance blog
Saja je kan nak tau ada perubahan tak?

Tak sangka adalah perubahan!


Mak datok!
Itu je terlintas di hati mula² tengok gred A
Terus dapat A pulak!
Macam magic.. hahaha

Sekali air bah sekali pantai berubah kan?
Kalau dulu-dulu
 Suka sangat deco blog dengan glitter lah, mp3 lah, marquee gerak sana sini lah, animated gif lah
Rupanya sekarang dah takmo dah style macam tu lagi
Less is more ye dak?

Adakah saya telah berpuas hati sekarang?
Belum lagi..
Bloglist tak ada lagi ni
Nak kena ke dashboard blogger jugak kalau nak terjah blog shabat-sahabat yang dah update
Nantilah saya godek-godek lagi
Kalau sesiapa yang nak bagi tips lagi, dipersilakan
Taip di komen ye!



 

Post a Comment

26 Comments

  1. Aini first time guna link kakmim share tu.. result agak memuaskan A jugak.
    Lagipun Aini baru tukar template baru n simple..
    Mcm kakmim kata td, zmn dulu nk glitter, lagu dalam blog bagai. Skrg semua blog kene simple and clear. Kire sedap mata memandang gitu lah kan. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. dlu segala macam nak diletak di blog.. skrg ni semua tu x perlu dah.. yg penting nak laju je

      Delete
  2. Ye... less is more...

    yang penting pantas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju tu uncle.. sy taubat dh umur pun dh semakin byk dh.. haha

      Delete
  3. saya pun dapat D..hahaha.. lantakkan kat situ

    ReplyDelete
  4. Kan.. Dulu masa awal2 blogging tahun 2006 nak header gerak2lah, glitter, mcm2 banner kat sidebar, rasa gempak sgt masa tu

    ReplyDelete
  5. wow! terbaik la trus masuk kelas A. Keep it up kak Mim. 👍👍

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm x percaya terus dpt A... hahaha.. tq anyway

      Delete
  6. suka tema minimalist ni. keep it up!

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah dah dapat A. saya cuba buat, dapat jugak A :D

    ReplyDelete
  8. Patutlah bau kedai. Baju baru rupanya. Wow! Terus A pergi dia. Tahniah kakmim. Saya pun check semula dapat B. huhu..
    Dulu dulu kalau boleh semua benda nak letak, kan. Sekarang ni minimalist je senang.

    ReplyDelete
  9. itu masa muda-muda dulu kak. decorate blog macam page mySpace. Meriah gitu. Wah..dapat A terus. Hebat!

    ReplyDelete
  10. Mantap dah ni. Saya 1st taim masuk pun dh berdesup laju

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke ni berdesup laju?? mcm x percaya pulak terus jd laju lps tkr template

      Delete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥