Kelebihan Menggunakan Waran Udara Kepada Penjawat Awam dan Nasi Lemak Pak Nasser Air Asia

Sekarang ramai yang dah mula 'terbang' ke sana ke mari
Ada yang urusan rasmi
Ada juga yang melawat keluarga yang telah lama ditinggalkan
Rindu pulak nak 'terbang' jugak
Setahun lebih dah tak menjejakkan kaki ke airport!

Kami kalau urusan rasmi kadang-kadang guna MAS
Kadang-kadang guna Air Asia
2-2 pun ada kelebihan dan kekurangan masing-masing
Tapi saya prefer Air Asia sebenarnya
Sebabnya bila guna waran udara kita akan dapat 'hot seat'
So kita akan masuk dulu, takdelah nak berebut-rebut
Dan tak perlu nak queue lama

Bila naik AA for sure akan landing di KLIA 2
KLIA 2 ni best
Boleh shopping atau window shopping kat sana
Kalau naik MAS di KLIA confirm sendu je
Hihihi

Lepas tu yang paling best makan dalam flight AA ni sedap!
Banyak pilihan
Kalau guna waran kita boleh request nak menu apa.. hihi

Selalunya yang guna waran akan dapat pack makanannya dulu
Lepas tu akan dapat chat plan untuk free wifi 3MB
Yang ni saya selalu lupa nak guna
Dalam flight lepas makan, rehat je lah tido
Takde makna nak main henfon bagai

Perasan VIP pulak kalau guna waran udara naik AA tau
Haha!
Bila lagi nak berangan kan?
Kalau MAS, yang naik business class je la dapat layanan tip top


Ini pula menu favourite kalau naik AA
Nasi lemak Pak Nasser dengan rendangnya yang sodap
Entah kenapalah pagi ni tetiba teringat Nasi Lemak Pak Nasser ni
Adoi la!

 

Post a Comment

24 Comments

  1. Baca entri Kak Mim ni, rindu pulak la ngan Pak Naser, eh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh.. hahaha.. kalau rindu sebut namanya kak

      Delete
  2. Aok nang Jak. Kamek pernah guna waran time attend kursus di N9 dolok. Dapat hot seat. Makan pun boleh request. Best eh.

    ReplyDelete
  3. x pernah naik AA, dulu selalu naik MAS or Malindo je...

    ReplyDelete
  4. wah kak, tak tau pon pasal perkara ni, tpi ini untuk urusan rasmi saje ke?

    ReplyDelete
  5. dana jarang dapat naik flight dengan waran kak, maklum PA je kan... tapi kalau uruskan untuk boss dana suka pakai MAS, kalau AA untuk waran dia agak kelam kabut kene setelkan cepat dari booking sampai siapkan waran, kalau MAS dia rilex sikit....

    ReplyDelete
    Replies
    1. bos² ni mmg suka naik mas.. nmpk high kelas kot.. padahal kalau naik AA duduk dpn sekali, masuk pun paling awal sekali... pastu landing KLIA 2 boleh shopping sekali... hehehehe

      Delete
  6. Untung sangat tu dapat guna waran udara. Kalau ada urusan rasmi, dapatlah terbang dan rasa rendang pak nasser :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb tu masa pjj dlu paling suka kalau ada arahan urusan rasmi di hq... peluang nak dating dgn suami.. ditaja krjn.. hihihi

      Delete
  7. Kalau mengidam kena terbang lah baru dapat.... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. belom ada sebab kukuh nk terbang ni.. hehehe

      Delete
  8. Tetiba rindu pada "Pak Naser" la..hihihi
    Kalau AA megi cup dia pun rasa sedapšŸ¤£

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah kn? Maggi cup pn jd sedap sbb mahal kot..hihi

      Delete
  9. memang rindu sangat nak terbang tapi malas melayan kerenah AA asyik cancel flight lately. hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skrg ni mmg byk komplen AA ni kn? Suka sgt reschedule

      Delete
  10. wah best ar bole guna waran udara tu kan....
    kelebihan dia mmg tip top eh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Urusan rasmi boleh la merasa kelebihannnya sikit..hihi

      Delete
  11. PERUBATAN BOMOH SIAM
    Pengasih
    Masalah rumah tangga,
    Masalah ditempat kerja
    Penunduk..
    Pelaris
    Pengasih
    Buka aura
    masalah hasutan keluarga
    pelaris diri
    Sila hubungi..Call/Whatsapp +6285298892338
    ADAKAH?
    1) Kekasih anda berpaling tadah .
    2) Pasangan bermain kayu 3.
    3) Perasaan sayang yang kuat tetapi sering bergaduh.
    4) Pasangan bersikap endah tidak endah.
    5) Pasangan tidak bertanggungjawab.
    5) Dahulu ambil berat, tetapi sekarang seperti ingin jauhkan diri.
    6) Pasangan ingin minta putus.
    7) Pasangan anda terkena guna-guna dan anda mahu pulihkannya.
    8) Sikapnya berubah-ubah tidak menentu
    9) Katanya serius tetapi tidak mahu langsungkan perkawinan.
    10) Pasangan Suka berlaku Curang.
    Maukah Anda?
    1) Pasangan ambil berat pada anda.
    2) Setia hanya pada anda seorang.
    3) Bertanggungjawab.
    4) Saling hormat menghormati.
    5) Sayang dan menyayangi.
    6) Berkahwin dan kekal bahagia
    7) Kunci Nafsu (atas permintaan)
    Migrain tanpa sebab dan kerap mimpi pelik antara 26 tanda terkena sihir Anda boleh menghubungi saya lalu menceritakan permasalahan yang anda hadapi dan hajat anda. Setiap masalah tidak sama Cara atau kaedah rawatanya kerna ada yang disebabkan oleh ilmu Guna-Guna, Saka, Masalah Sendiri dan banyak lagi. Disebab punca masalah ini terlalu banyak kebiasaanya saya akan meminta detail anda dan pasangan untuk di scan. Dari scan saya akan tentukan kaedah yang bertepatan sesuai dengan masalah dan hajat anda. Pemeriksaan keseraian juga boleh dilakukan dengan memberi nama dan tarikh lahir. Serta anda juga boleh memeriksa perkara-perkara yang anda mahu tahu dari pasangan anda.
    Tujuan kami supaya anda berbahagia disamping pasangan yang tercinta. Kaedah yang dijalankan tidak sama sekali akan membawa mudarat dikemudian hari kelak. Kami tidak mempunyai apa-apa kelebihan yang berkuasa hanya Allah s.w.t . Kita berusaha / ikhtiar dan selebihnya kita berserah kepada yang maha Kuasa.
    “DALAM MASA 3 HARI 3 MALAM INSALLAH AKAN MENUNJUKKAN KESAN YANG MENDADAK”
    BAGAIMANA UNTUK BERUBAT?
    Sekiranya anda memerlukan perkhidmatan hamba
    1. Berikan maklumat dibawah melalui whatsapp
    – Nama anda dan pasangan
    – Nama ibu anda dan pasangan
    – Tarikh Lahir Anda dan pasangan
    – Gambar anda dan pasangan ( wajah perlu jelas)
    – Alamat kediaman anda dan pasangan
    (kesemua maklumat ini sulit sama sekali)
    2. Ceritakan secara ringkas berkaitan punca permasalahan yang anda hadapi, anda boleh menghantar melalui Voice mesej whatsapp , text mesej atau menguhungi hamba secara terus, mengikut keselesaan anda.
    3. Saya akan memberi arahan lanjut dari selepas melakukan scan pada maklumat yang anda berikan. Kebiasaan mengambil masa 1 jam. Harap anda bersabar . Tujuan scan dijalankan adalah untuk mengenal pasti masalah sebenar dan menentukan kaedah yang tepat untuk penyelesaian masalah anda.

    “Kedah ini tiada berkaitan unsur-unsur syirik”
    Sekiranya anda mempunyai beberapa soalan anda boleh terus hubungi saya di
    Telp / : (085298892338)
    Hubungi Kami
    KYAI H.ABDUL SALAM
    Whatsapp : ( 085298892338 )
    Inikah tujuan yang Anda cari selama ini? Jika jawaban Anda adalah “YA” maka LANJUTKAN untuk MENDAPATKAN APA YANG ANDA INGINKAN.

    ReplyDelete
  12. dah 2 tahun tak fly ke KL tuk kursus, selalu guna MAS sebab AA selalu delay or transit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalo meeting mmg kena naik mas tp kalo kursus syoknya naik AA..haha

      Delete
  13. kalau teringat-ingat dia mintak naik belon la tu

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥