Hello 2022



Hello 2022!
Jom kita mulakan kalendar baharu 2022 dengan catatan yang baik-baik.
Walaupun yang berlaku di saat-saat akhir 2021 sangat menduga.
Ya, menduga keluarga kami.
Tetapi saya percaya banyak hikmah di sebaliknya.
Alhamdulillah atas ujianMu Ya Rab.

Malam tahun baharu setia dan tetap di rumah.
Namun dikurniakan jiran-jiran yang baik hati.
Masak sedap-sedap pun kami yang kuarantin tidak dilupakan.
Merasalah jugak air tangan Char Kuey Tiaw Uncle Boy.
Jiran saya yang juga chef, sebelum ni berkantin dan di Grab Food saja.
Telah selamat launch pondok kecil di depan rumah.



Mampu menghidu bau panggang-panggang dari rumah je.
Pastu sekejap delivery CKT.


Sekejap lagi chicken wing lah, lamb lah.



Sampai Awan pun tanya, "kenak Ibu banyak gilak order?"
Hahaha.


Cuaca pun sporting malam tadi.
Best jer jiran-jiran lepak sambil panggang-panggang.
Gambar-gambar dicopy dari FB jiran-jiran je.

Selamat tahun baru semua!
Semoga dipermudahkan urusan kita di tahun 2022 ni.
Insya Allah.. semoga semuanya dirahmati Allah SWT.

 

Post a Comment

13 Comments

  1. Best nya ada jiran masak2.. Rezeki tahun baru.. Hepi new year mim n family.. Semoga yg baik2 aje thn ni ya

    ReplyDelete
  2. Best dan baik jiran2 Mim ni. Semoga semuanya terus diberi keafiaatan pd tahun 2022.

    Mim, hari tu kita pergi Good2U Dataran Pahlawan, Melaka, tak ada pinggan mangkuk. Tak semua cawangan ada rupanya. Maaf ya Mim.

    ReplyDelete
  3. yOoo.. nyaman jiran ada masak2 kedak yaaa

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah...dikurniakan jiran yang baik pun rezeki tu..
    Selamat tahun baru Mim & family

    ReplyDelete
  5. Bestnya berjiran dengan Chef :)
    Selamat tahun baru kakmim.

    ReplyDelete
  6. Selamat tahun baru kak mim.
    Syok berjiran dengan Chef.
    Boleh gantung periuk sekali sekala
    Comel jer tempat masak memasaknyer 😊💕.

    ReplyDelete
  7. Selamat tahun baru 2022 KakMim. Selepas ujian pasti ada bahagianya. Seronok dapat makan malam sedap sedap dari jiran. Alhamdulillah rezeki :)

    ReplyDelete
  8. bila dpt jiran yg baik gini, hati senang.
    pe pun kedukaan, boleh dirawat dgn kehadiran jiran yg baik.

    moga thn ni baik2 saje ye.
    thn lepas perit dilalui tapi one day mungkin manis dikenang.

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah.. Jiran-jirannya baik belaka..
    Selamat tahun 2022 Kak Mim.. Semoga yang baik-baik sahaja ye..

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥