Lori Hari Raya

Pagi tadi masa on the way hantar Abang ke sekolah, tetiba Abang gelak.

Abang: Ibu, Ibu, tangga lori ya.. berapi-api jak.. hahaha
(Read: Ibu, Ibu, tengok lori tu, berlampu-lampu je)

Ibu pun tengok di lane sebelah. Ye tak ye jugak, meriah sungguh lip lap lip lap macam lampu hari raya kat rumah! Lepas tu saya pun pass henfon kat Abang suh dia ambik gambar, nanti boleh tunjuk kat adik-adik.


Lori lampu lip lap lip lap hari raya

Lori macam ni memang rare jugak, rasanya dulu pernah jugak jumpa cuma hari siang tak nampak lah. Ni awal-awal pagi hari oulak masih gelap, itu lah dari jauh lagi dah nampak dah lampu LED yang terpasang di depan lori. Hihihi.

Post a Comment

2 Comments

  1. Pernah jumpa di highway, memang rasa lucu pulak lori lip lap. Tapi baguslah jugak senang kita nampak di malam hari.

    ReplyDelete
  2. meriah betul lori tu dengan lampu led..hehe

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥