Follow Us @soratemplates

16/09/2008

Tempat-tempat bersejarah

:head_05:
Hai, kawan-kawan,

Pernah sampai ke Kuching, Sarawak tak? :cinonet_46:Tak pernah? Meh kita nengok piccas ni kejap.


Permandangan ke Kuching Selatan (1) dari Medan Pelita.


Permandangan ke Kuching Selatan (2) dari Medan Pelita.



Permandangan ke Kuching Utara dari Medan Pelita.



Star Cineplex, Medan Pelita



Sarawak Plaza



Crystal Bowl, BDC



The Spring



Padini The Spring


CT Scan Room, SGH


Raja Ayam Penyet.

Korang tau tak yang bandaraya Kuching terbahagi kepada 2 bahagian pengurusan iaitu Kuching Utara dan Kuching Selatan, makanya di bandaraya Kuching ada 2 Datuk Bandar. Bandar Kuching terletak di bawah pengurusan Kuching Selatan iaitu kawasan parti Roket, satu-satunya kawasan panas di Sarawak (term politik). Ahaks. Abaikan jer, bukan nak cerita pasal panas atau sejuk. Hehehe.

Kuching ni kan, nama jer besar tapi sebenarnya takde hiburan sangat. Kalo dating kan, asik-asik buat aktiviti yang sama jer. Konfirm. Taktau la orang lain. Tapi macam aku la, kalo dating jer nengok wayang. Kekadang sampai tak tau nak nengok cerita apa dah sebab macam semua dah nengok. Wayang kat sini ada 2 jer. Kalo tak kat Riverside Cineplex, aku nengok kat Star Cineplex. Kalo tak nengok wayang, jalan-jalan cuci mata kat Riverside ataupun Sarawak Plaza ataupun The Spring. Sekarang ni dah ada hobi baru, pergi jer The Spring akan tawaf berkali-kali di Padini. Hmm..Pastu kalo terasa nak main bowling, pergi Crystal kat BDC. Tu pun jarang ler sangat nak main bowling. Setahun sekali jer kot. Ahaks. Pastu kalo makan, tunang aku suka sangat makan ayam penyet. Sampai aku tak larat nak nengok ayam penyet tu. Kalo aku takde idea nak makan kat mana, ke Raja Ayam Penyet la destinasinya. Nasib la ko ayam asik kena penyet jer. Pastu kalo dia oncall on weekend maka di hospital la destinasi dating kitorang. Wakakaka.

Oops, tunang aku bukan doktor yea. :cinonet_30:Harap maklum.

Jeng jeng jeng. Sebenarnya piccas yang kat atas tuh kan, semuanya tempat aku dating. Ejeje.


:cinonet_08:Chow Chin See! :cinonet_04:



10 comments:

  1. pic kat ats skali tu mcm bandar shinjuku je ...
    ayam sdah kene penyek ka...kihkih
    akak dating g dua tmpt je...
    xcye r

    ReplyDelete
  2. ~ hospital pun leh jadik tempat port dating ekh?? ~

    ReplyDelete
  3. Uiks... kat Sarawak rupanya... baru cadang nak gi sarawak bercuti.. hehehe

    Adry Sabry @ http://www.adrysabry.com

    ReplyDelete
  4. Mira sakit apo ?
    sampai buleh dating kat CT Scan punyer tempat tuu?
    takuuuutttt:)
    heheheh

    ReplyDelete
  5. whoaaaaaaa!! leh jadi duta KUCHING towk ewhhh. Datok taib harus berik tak mandat jd duta kuching..ekekeke

    p/s:--> Zie dh gi ke semuaaaaa tmpt lam pic tuh..welll hellooo!!!...its my hometown. of coz ler kan..ekekekekeke :P

    ReplyDelete
  6. nati kalu akak sampai kuching bole la myra jadi tourist guide akak...takdelah akak blur...bole tolong bargain harga murah..

    ReplyDelete
  7. amer,
    shinjuku? ktne tuh? jepun ek?
    hahahaha
    btol la.. manade tmpt lain lg

    amy,
    boleh... np? x percaye?
    ekekek

    adry,
    dtg la..
    kite dh berkali2 dtg tawau
    ahaks

    pocket,
    x sakit
    tolong org sakit jek
    huhuhu

    zie,
    uiks.. muka taib ya
    x nya knl ngn kita tok
    berik jak ngn adik kakak nya ajak nun
    ahahhaha

    risanur,
    boley.. nnt dtg akak gtau jer
    kalo free apa salahnya
    nnt mira kawen akak nk dtg x?
    hehehe

    ReplyDelete
  8. haha... tempat berdating duhal... ;p

    ReplyDelete
  9. eh!
    rtm kuching mane ek?
    bapak gue ade di situ...

    ReplyDelete
  10. tak pernah pun sampai kuching lagi
    tahun depan kot !!

    Insya-Allah
    :)

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥