Follow Us @soratemplates

15/01/2009

Mee Kolok RM1.50

Hari Selasa 13.01.09 aku gi follow up di Skin Clinic, SGH.
Suka!
:pandaGeli_01:

Sebab?
Aku dapat makan mee kolok di Hung Hung.
Suka gilak mee kolok kat sia koh.

Nyum nyum.



Masa kitorang sampai kat Hung Hung tu kan.
Semua bahan mee kolok tu dah nak abis.
Mr Hubby seperti biasa makan 'Mee Kolok Suka Hati'.
Aku takleh la nak menu 'Suka Hati' sebab aku dah insaf.
Aku dah tak makan udang dan sotong.
Daging dan ayam dah abis.
Awal giler dah abis.
So.. aku dan Mijot on jer la 'Mi Kolok Kerapen' (gambar atas).
Encang jak lah.
Hahahaha.


Presenting..... 'Mee Kolok Suka Hati'... sotong dah abes


Aku dan Mijot khusyuk mengkolokkan mee kolok kerapen.



Bila dah selamat semua mee kolok ni tiba ke tummy masing-masing.
Kitorang pun bergegas la nak balik.
Oops..
Hampir terlupa nak ambik ubat.



Kotan dah kenyang gilak makan tek nak.
Dah la murah..!
Sampei nombor pun dah terlepas.
Huhu.

Aok eh.
Murah aih...!
Mee kolok ya murah..!
Tau tak mee kolok kerapen tuh dia charge mee jek.
Dia bagi RM1.50 jer semangkuk!
Kalo tau, aku mintak 2 mangkuk.
Kah kah kah.
:pandaGeli_18:
Tak pernah pun makan mee kolok Rm1.50
Tapi sekarang dah pernah.
Yeay! Yeay!
Dah la nyaman, I like, like, like.
:pandaGeli_05:



Dah makan, dah kenyang, balik la umah.
Kan dah dapat MC.
Huhuhu.



Aku macam dah berisi sket.
Dah naik 45.5 kg!
Baru tercapai impian nak dapat 45 kg.
Berapa tahun aku menunggu.
Kwang kwang kwang.

Next target... 48 kg.

:pandaGeli_20:

21 comments:

  1. aieh.. mok mek coba... tang nyaman jak rupa.. murah gik ya!

    ReplyDelete
  2. wah murah na juak? rindok ati owh.
    yalah kali hikmah sik makan dak segala undang, suntong indah kali..
    mok encoba juak kelak kedong murah tek nak...

    ReplyDelete
  3. mak moden,
    nang nyaman... rah tekak tok rasa nk mkn mee sia agik jak

    azai,
    rindok ati brg murah dah la nyaman.. hehehehe

    ReplyDelete
  4. mee kolok paling nyaman d srwk ialah d bintulu...deret kedai belakang aepot lamak bintulu...seriously nyaman...dh berpuluh thn cdak berjual sia..

    ReplyDelete
  5. tang nyaman jak...

    ReplyDelete
  6. sine hunghung tokk. aih alu ingin ehh... eh du ehh!

    ReplyDelete
  7. bile nak belanja akak makan mee kolok tu??tak penah rase tau...send by post boleh ke??

    ReplyDelete
  8. harus mek pegi sia coba mee kolok 1.50.. nang murah gilez....

    ReplyDelete
  9. madel,
    ya ka? lak blt kch tapau mek sigek.. hehehe

    mat,
    nang nyaman.. hehehe

    farah,
    rah hospital.. hehehehe... tedah nya lok..

    risanur,
    heheheh.. akak dtg ler sini br feel.. kalo post x feel.. sekali cuba mst nk lg..

    mami faris,
    ya lah... cm x cayak jak... mun biasa rm3.. kerapen jak yg rm1.50 kali

    ReplyDelete
  10. audio,
    of course la halal... mun x halal x la mek mkn.... urg melayu bah jual ya... sia ada stall melayu juak... xkn la hospital jual k urg cina jak.. huhu

    ReplyDelete
  11. oh, mee kolok hung hung..ingat william hung tek..heehe..hung hung in kat spetar ya owh...ekekeek..lak coba...

    ReplyDelete
  12. rudy,
    aok.. hung hung inn kt spetar.. ada stal melayu laki bini sebelah stall roti canai... try la.. hehe

    ReplyDelete
  13. she bang!.. william hung indah... nak leput kmk nagga mi kolok ya... aduh... kmk dah lah antu mi kolok....

    ReplyDelete
  14. onggon,
    yah yah... boh leput indah nangga mee kolok..

    ReplyDelete
  15. murahnya...mmg harga gitu ke??
    ke ada promotion??
    isskkk dh lah tak penah cuba mee ni
    kena gi srwak la baru dpt
    *sian nya tak smpai lg sana*

    hmmm..jeles nye
    org sibuk nak naik kan berat badan
    kita ni berperang bagai nak buang lemak2 degil kat badan

    ReplyDelete
  16. eyna,
    tedah... gi ktk pasar minggu... gi rah kedei urg jual dagin ngn tulang... tanyak ktk ngn sidaknya... coz kmk pn xtauk juak nama melayunya... ya bahsa serawak kali... hahahaha... x tauk...

    dayu,
    nnt leh la honeymoon kt sini... hehehehe... nk buang lemak ke? dayu x gemok pun... slim jer ngk

    ReplyDelete
  17. mee kolok hung hung nyum nyum nyum... next time mkn mee kolok kerapen 2 mangkuk brk lah puas dpt harga mee kolok daging... mee kolok daging semangkuk RM3... mee kolok kerapen 2 mangkuk RM3 juak.. hahaha... rugi nya kita 2 x mkn 2 mangkuk owhzz.. nk lah balit umh kelaparan agik.. hahahaha

    ReplyDelete
  18. mijot,
    ko lapar ka? aku x ingt lapar x pasya. hahahahaha

    ReplyDelete
  19. AAAAhHHH... mee kolokkkk..... mok makannnnnnnnnn.... alu teringin..... leleh aik liorrr eh... cney nok carik diterenganu tok...

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥