Follow Us @soratemplates

04/06/2021

Dusting Mitt Norwex


Lama dah nak buat review pasal si kain buruk kayangan ni. Baru tertaip entrinya lahai.

Dusting Mitt si Norwex kayangan ni memang best. Memudahkan sangat part mengelap debu-debu di rak tv ke skybird ke orkid latex ke.. tak perlu air pun takpe. Dia tapau semua debu. Lagipun dia macam sarung tangan so kita senang je nak sapu bersih debu-debu dengan tangan kita yang berlapikkan Disting Mitt tu. Encik Suami pun puji si kain lap Norwex ni. Haa.. time macam ni lah saya up up sikit.

"Kalau tak memudahkan dan tak best takkanlah saya beli".
 -Kakmim, 2020-

Ya, saya yang beli sebab takmo bersoal-jawab (sebab harga mahal kan) pastu suruh Encik Suami guna untuk lap-lap debu. Pernah suatu ketika si Dusting Mitt ni hilang dari pandangan sekejap, kecoh Encik Suami mencarinya. Dia cakap susah nanti nak lap-lap debu. Hahaha! 

Niat di hati nak beli mop Norwex tapi tak terusha lagi harganya. Er. Perempuan memang macam tu kan? Tak pernah puas. Hmm.. 

Beli benda-benda macam ni kena anggap pelaburan. Ia memang alah membeli tapi memang menang memakai. Lagipun kalau dah kotor kita boleh basuh bukan terus buang. Saya kalau guna baju-baju lama ke towel-towel lama ke untuk dijadikan kain lap, kalau kotor memang saya buang je. Tapi si Norwex ni takkan nak buang. Kotor - basuh - jemur - pakai lap lagi - basuh lagi - jemur lagi - pakai lagi dan lagi sampai Jamil mampos! Haha!

Begitulah cerita saya dan si Dusting Mitt Norwex. EnviroCloth saya pernah cerita dulu kan? Setakat ni 2 jenis tu je lah yang saya dah pakai.


21 comments:

  1. kain buruk kayangan...skarang norwek mcm2 produk...tu aritu bff bagi towel norwex masa birthday

    ReplyDelete
  2. kain kayangan ni mmg hebat kann tak beli beli lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak.. semoga rabia kuatkan iman jgn terjebak dulu

      Delete
  3. Replies
    1. rm85 huhu.. tp kalau member ada less 15%

      Delete
    2. wow! Alah membeli, menang memakai ni.

      Delete
    3. Sbb tu x boleh beli selalu.. nnt rs bersalah

      Delete
  4. Rami orang madah Kain Tok bagus. Kamek kedak kitak jua. Mun makey Kain. Mun kotor gilak... Lalu tong sampahla tujunya.🤭🤪

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aok.. macam x berbaloi dibasuh ya buang jak terus 😂😂 tp norwex x dptlah dibuang.. hihi

      Delete
  5. Replies
    1. Itulah yang buat terjebak dulu.. suka dgr ckp2 org.. haha

      Delete
  6. Hihihi..baru tau kain buruk pun ada versi kayangan..Nanti nak usha tengok.Mengintai dari jauh dulu.Kalau mampu beli baru pi dekat.Kalau tak slow2 menangis bucu katil..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalo akak xde sindrom teringat2 bolehlah menangis bucu katil kak.. kalo ada sindrom asyik teringat2 selagi x beli tu mmg nk kena beli 😂😂😂

      Delete
  7. Kalau beli sayang nak jemur kat ampai. Takut hilang.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baik ampai kami dalam pagar umh sal.. haha

      Delete
  8. Memang tahap kayangan ni. Tu hari ada rakan sekerja masukkan dalam Facebook kain lap ni.. Cubalah tanya harga, tu dia, harga kayangan.. hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye mmg rate kayangan.. tp kain lap keretanya mmg buat kaum suami semakin rajin cuci keta sendiri tau.. hahaha

      Delete
  9. Bagus kerja kain lap norwex ni. Sekarang pun dah ada macam macam rangkaian produk norwex. Mampu perati dari jauh je dulu :)

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥