14 Tahun Bergelar Penjawat Awam


Bismillahirrahmanirrahim..
Alhamdulillah hari pertama di bulan ke-8 di tahun 2021
Hari ini genaplah 14 tahun saya bergelar penjawat awam
Kalaulah perkhidmatan awam ini seorang manusia
Saya dah boleh dikategorikan sebagai golongan remaja
Bolehlah berangan berjiwa muda kot?
Walaupun hakikatnya diri ini tidaklah begitu muda

Perjalanan masih jauh lagi
Malas nak kira berapa tahun lagi dalam perkhidmatan
Apapun banyak lagi yang perlu dipelajari dan ditambah baik
Harapan diri sendiri
Semoga saya dapat mengekalkan momentum dan prestasi
Untuk memegang amanah seorang pendidik TVET
Insya Allah..

Burn out itu sekali sekala memang akan ada




 

Post a Comment

26 Comments

  1. Alhamdulillah..tahniah kakmim. 14 tahun dah form 2 dah tu. Semoga terus tingkatkan prestasi dan menjadi pendidik yang terbaik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq fiza.. kena cari booster spy x leka dan tidur 😅

      Delete
  2. Tahniah mim.. Bkn senang nk maintain 10 thn kt satu2 tmpt kan..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dh 2 tmpt dh kak ret tp masih kementerian dan jabatan yg sama.. hehe.. anyway, tq kak ret

      Delete
  3. 14 tahun kalau budak sekolah baru tingkatan 2 tapi 14 tahun bekerja bukanlah jangkamasa yang singkat. Tahniah, Kak Mim.. semoga ilmu yang bermanafaat kekal menjadi bekalan di alam sana, insyaAllah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih mendoakan kak.. sama2lah kita berdoa diberikan keberkatan semasa bekerja

      Delete
  4. Tahniah Kak Mim. Lamak juak bekerja ya hoo.. Best asa dengar orang berkeja lamak kedak ya. Moga terus stay positif dan sentiasa ceria dalam melunaskan tanggungjawab. :)

    ReplyDelete
  5. Tahniah! Moga terus tunaikan tanggungjawab sebagai penjawat awam yang beretika.

    ReplyDelete
  6. Hepi work anniversary yang ke 14 kakmim!

    ReplyDelete
  7. sama tempoh perkhidmatan dengan suami Sha.. dia pun dah 14 tahun tapi dia ujung tahun..
    Tahniah Kak Mim.. Semoga terus cemerlang, gemilang dan terbilang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. tahniah husb sha.. anyway tq ☺

      Delete
  8. Tahniah dah 14 tahun ...
    Semoga terus cemerlang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak 😊 insya allah akn buat yg terbaik

      Delete
  9. semoga terus sukses dan maju kedepan untuk menyumbang masa dan tenaga demi negara

    ReplyDelete
  10. Aiseymen.. Samalah. Saya mula November 2007.

    ReplyDelete
  11. 14 tahun berkhidmat
    tentu dah naik gred atau pangkat

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥