Kayuhan Leha-Leha 10 km

Kayuhan leha-leha di pagi minggu terealisasi jua akhirnya
Mula-mula memang malas sangat nak bangkit tidur
Walaupun jam 4.00 pagi dah terjaga
Memandangkan Alan batuk-batuk dan suhu agak tinggi
Keberatan pulak nak tinggalkan dia
Tapi lepas mandi dan makan ubat, dia cakap dia okay
So saya pun on juga kayuhan pagi ni

Alhamdulillah pagi ni
Cuaca sangat mengizinkan dan sangat-sangat best 


Tercapai juga hasrat nak kayuh 10 km
Walaupun leha-leha saja
Pose biasa berlatar belakangkan Gunung Santubong

Route biasa, masuk jalan utama dan route ke taman bersebelahan


Jalan utama tapi masih awal so kereta tak banyak


Nak jugak pose di signboard rumah baharu


Taman perumahan sebelah
Ada jeti dan sungai


Dan ada buaya juga!


Nampak tak bot-bot sedang parking?
Gunung Santubong nampak jauh hari ni



 

Post a Comment

16 Comments

  1. Ada tak orang pancing buaya...? hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. So far xde 😂😂 tp dh bbrp kali jgk la org jumpa si bujang senang ni lepak di daratan tpksa panggil bomba dan jbtn hutan tangkap

      Delete
  2. Cantiknya gambar last tu Kakmim.
    Org kata kalau sungai ada buaya, banyak udang galah ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah.. mcm area batang lupar tmpt asal usul bujang senang situ mmg mewah dgn udang

      Delete
  3. Pagi-pagi dapat hirup udara segar.
    Rasa mengantuk terus hilang. Alhamdulillah. Dapat menikmati alam nan indah ciptaan Allah.

    ReplyDelete
  4. Gunung santubong bagi kakmim ibarat saya dan klcc. Orang datang jauh-jauh nak tengok, kita yang selalu nampak tak rasa apa. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun x penah sampai puncak gng santubong lg sal... walaupun dekat je x sampai 1 jam pun nk ke kaki gunung tu.. haha

      Delete
    2. Sampai kaki pun jadilah nanti. Ada gak kenangan

      Delete
  5. Replies
    1. bila leha-leha x terasa pulak lebih 10 km dh berkayuh

      Delete
  6. masa kecik-kecik dulu suka sangat dengan lagu puteri santubong ..

    Jom nyanyi sama jom..

    Puteri Santubong, Puteri Sejinjang,
    Penjaga gunung Negeri Sarawak,
    Manis sik ada dapat dilawan,
    Anak dak Dewa turun kayangan

    ReplyDelete
  7. ingatkan bahasa mak dana je biasa pakai bahasa leha-leha tu akak pun reti guna ya.... sbb mak selalu guna leha-leha tu sebagai santai-santai... hehehhe

    ReplyDelete
  8. Salam ziarah. Meriah di sini. Saya suka :)

    ReplyDelete
  9. Cuaca elok seronok berkayuh. Cantik pulak tengok jeti dan sungai. Tapi seram kalau terserempak si buaya. Keep it up kakmim berkayuh :)

    ReplyDelete
  10. dasat tu leha2 pun 10km tu abis terbako lemak

    ReplyDelete
  11. Kita leha2 atas katil jer.Hu3.
    Basikal dekat depan rumah tu pun dah boleh buat tukun.Punya lama tak berpakai.

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥