Follow Us @soratemplates

07/01/2021

Maksud Nama Idlan




Sepetang kami di pantai. 
Menghirup udara laut yang nyaman lagi menyegarkan.
Indahnya ciptaan Tuhan.


Kalau ke pantai tak sah kalau tak main tulis-tulis nama atas pasir.
Terdetik untuk menconteng nama si bongsu kami, IDLAN.




Idlan - bermaksud KEADILAN


Idlan juga kami panggil Alan. 
My #anakno4
Setakat ni yang bongsu
Paling lama membongsu ni!
Tahun ni dah masuk tahun ke-6


Bila ditanya, Alan nak adik tak?
Jawapannya: SIK MAOK
Dibaca: Tak nak.
Sebab?
Kelak nya mengambor umah kelak
Dibaca: Nanti dia sepahkan rumah


Kah! Kah! Kah!!


Apa lagi istimewanya Alan?
Alan lahir di hari lahir Ibu!
Tak pernah sangka dapat hadiah yang best di birthday sendiri
Di kala Ibu berkira-kira nak kek premium apa untuk birthday ke-34
Alan pun sibuk nak keluar menjengah dunia
Lebih awal!
Itulah Idlan Muhaimin anak Ibu.



Idlan - 3 jam pertama



Idlan - 16 hari.



Idlan - 19 hari admitted di SGH due to pneumonia maka berpantanglah Ibu di wad selama seminggu.



2015 - 7 bulan





2016 - 1 tahun



2017 - 2 tahun



2018 - 3 tahun



2019 - 4 tahun



2020 - 5 tahun



Disember 2020 - Iman, Irfan, Imran & Idlan




9 comments:

  1. Comelnya anak-anak kak mim. Semoga semua membesar jadi anak yang soleh dan solehah. Saya dulu selalu berangan kalau ada anak lelaki nak bagi nama Ilhan, sempena pemain bola Turki yang saya minat. Tapi nampaknya rezeki nak ada anak tidak berpihak, jadi simpan je nama tu. Huhu

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah Alan membesar dgn sihat. hhehe share birthday dgn kakmim pulak tu... special betul ni! heheheh be always a good boy ya Alan.. hehe takpe la..adik sepahkan rumah, Alan la tolong kemaskan hehehe

    ReplyDelete
  3. Wah, sambut birthday sama dengan ibunya. Semoga Idlan membesar dengan sihat dan menjadi anak yang soleh. Anak saya pun hantar ke pasti juga. :)

    ReplyDelete
  4. sedap jugak ye nama idlan. jarang dgr nama idlan. comel2 anak kakmin

    ReplyDelete
  5. comel Alan. Dah besar kacak nya.

    Kakak dan abang abang pun smart :)

    ReplyDelete
  6. Copy paste muka kitak mim. Cute jak sidak beradik.

    ReplyDelete
  7. comel alsan tak mau adik, takut sepahkan rumah....

    ReplyDelete
  8. wahh share besday sama sama sweettt.. pandai dia pilih tarikh nak keluar yaa. kalau celebrate besday kena double la jadinya kan.. mama n idlan sama2. insyallah anak2 solehah dan soleh semuanya =)

    ReplyDelete
  9. first time kamek baca nama tok..pandei suka kamek..boleh la simpan engkah nama anak kelak..haha

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥