Follow Us @soratemplates

25/07/2021

Merentas Negara di Hujung Minggu



Sawadikap! Cerita semalam.. kami dah selamat merentas negara.

Perkara pertama yang nak kena buat, kenalah isi perut dulu. Masuk 1 kedai ni, orang tak ramai. Ada 2 couple je kot. So kami bebas nak memilih lokasi meja.

Sesambil tunggu order sampai, kita selfie dulu buat kenangan di negara Thai. Ahaks.

Set yang biasa kami pilih, RM49.90 tapi kali ni tak pilih option ikan pun.

Tomyum Soup with Mix Seafood.. eh, tomyam campurlah sonang


Kangkung Goreng Belacan

Fried Chic Wing with Thai Sauce

Tada!!

Ini kisah kami Ibu Ayah #theIMANs semalam. Nak survey tablet untuk PDPR #theIMANs sebenarnya. Sementara diorang bermalam kat rumah nenek, Ibu Ayah ni krik krik kat rumah, baik pergi shopping mall. Lamaaaa giler tak dine in. Excited lah jugak walaupun takut-takut jugak almaklum si delta ni dah ada kat Kuching. Tapi jangan risau SOP memang kena follow selalu. Sikit-sikit sanitize tangan. Nasib tak habis sebotol sanitizer saya kerjakan.

Viva City MegaMall.. lama giler tak jejak kaki ke sini. Dari awal tahun kot tak ke sini.

Penatlah jugak lama tak membetis dalam mall kan? Tabletnya tak ada pun. Semuanya OOS nak kena order. Ipad pun sama. Nampaknya musim PDPR ni semua orang hunting tablet agaknya kan? Tapi saya booking jugak la Samsung tab yang baru itu. Hihihi. 






 

11 comments:

  1. Ke negara Selatan saya pernah pergi.. Negara Utara belum pernah lagi..

    ReplyDelete
  2. Sempat jugak feel berada di Thailand. Tomyam dia buat orang teringin. PdPR ni terlajak laris segala gadget. Susah jugak tak ada ready stok. kalau urgent terpaksa jugak tunggu. Sunyi mall sekarang. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah.. sunyi sng je nk cari parking.. nk mkn pn senang je nk dpt meja

      Delete
  3. Bestnya dah boleh dine in. KL pun ada viva mall tapi sendu. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke? Kt area mana sal? Xtau pulak kl pn ada viva

      Delete
  4. Seronoknya, dah boleh dine-in kat kedai. Nampak sedap hidangan Thai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama giler x dine in.. asyik mkn masakan sendiri je bileh la dpt melepas hajat

      Delete
  5. Rindunya nak dine in..Padahal masa belum Covid bukan selalu makan kat luar pun..Hihihi
    Tu la kan,bila Allah tarik sikit nikmat tu membuatkan kita lebih bersyukur atas nikmatNya

    ReplyDelete
  6. rindu nak dine in kak mim..bila tapau semua makanan nmpak x sedap hahaaa..aduihh jahat betul perasaan ^_^

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥