Follow Us @soratemplates

02/03/2021

Bonding Time Bersama Si Bongsu

Ini cerita minggu lepas sebenarnya.
Saya BDR Isnin, Selasa dan Rabu.
Isnin tu walaupun BDR saya ke ofis jugak.
Nak buat kerja kononya.
Nak dijadikan hal PC buat hal pulak.
Terpaksa panggil ICT untuk tengok-tengokkan.
At last saya give up tunggu masalah PC setel.
Kol 12 saya keluar ambik Alan, terus balik.

Lepas ambik Alan balik sekolah terasa nak bawak dia makan terus.
Nanti balik rumah tak payah sibuk-sibuk lagi.
So kami pun pergi ke Eco Mall yang baru bukak bulan 1 hari tu.


Lepas makan nasi beriani (tak ambik gambar pun)
Kami 2 beranak ke Eco.
Niatnya nak beli magic span.
Tapi magic span tak ada pulak.
Banyaklah barang tak ada.
Tak berapa feel Eco kat situ.

Bila ke Eco tak dapat apa-apa, kami ke sebelah pulak.
H&L Extra.
Memang besar H&L Extra ni.
Tapi masih dibayangi Giant yang dulu.
Yang bestnya orang tak ramai.
Sempat lagi Ibu ambik gambar Alan.
Kalau manusia ramai, memang taklah ada gambar ni.
Hahaha!

Biasalah bila sorang-sorang, semua dia konkur.
Troli junior tu memang dia je sorongkan.
Kalau ada abang-abang memang taklah dia dapat peluang ni.
Mesti abang dia akan guna kuasa veto abang untuk sorong troli cute ni.


Kesian pun ada jugak. 
Memang gigih dia nak tolong Ibu hari tu.



 

13 comments:

  1. mestinya rindok kak oo nya sorang2 jak jalan ngan mak nya. dapat manjak mena2 hehhee

    ReplyDelete
  2. dapat juga dia teman ibu nya bersoping ye...
    umur bongsu ni berapa tahun mim?

    ReplyDelete
  3. seronok sesekali bersopink dengan Alan... mesti dia rasa macam membantu sangat bila dapat tolak troli tu

    ReplyDelete
  4. alahai comei nya troli junior ni

    ReplyDelete
  5. Ada hikmahnya tu, dapat berlama-lamaan Alan dengan mommy. Seronoklah dia dapat conquer :)

    ReplyDelete
  6. baiknyaa Alan tolong ibu tolakkan troli.. hehe bonding time ibu dan Alan is the best day.. yg penting Alan tak merungut jalan bykk heheeh

    ReplyDelete
  7. senang sikit nak shopping kalau ade org yg tolakkan troli

    ReplyDelete
  8. kesian yg bongsu..gitulah selalu dibuli oleh anak2 yg kononnya "im your brother, im your sista".. hahha

    ReplyDelete
  9. terbaiklah ada pembantu comel macam ni :)

    ReplyDelete
  10. Seronoknya bila gi pasaraya orang tak ramai.. tak adalah babak tersenggol..

    ReplyDelete
  11. Best eh nya ekot gi jalan-jalan di mall. Hehe. Ada meli cokelat sik Alan?

    ReplyDelete
  12. Bagus anak akak tolong tolakkan troli. Best kan shopping

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥