Model Rumah Keduaku

Pagi Sabtu lepas saya dan Ayah IMAN baru berkesempatan menjejakkan kaki di Sales Gallery Hock Seng Lee untuk urusan rumah kedua kami. Sales person yang uruskan loan saya tak keja hari tu so dia wakilkan kawan dia. Terkejut pulak si adik tu bila dengar kami baru pernah sampai ke situ. Haha! Ye lah selama ni memang kami deal online je through phone call, Whatsapp & email. Biasalah zaman pandemik kan? Hihi!


Cantik sales gallery HSL ni.


Baru 1st time tengok model bakal rumah baru. Sebelum ni tengok gambar je. Hahaha!


Tak sabar pulak nak kemas rumah setingkat. Penat nak urus rumah 2 tingkat walaupun rumah sekarang 1 setengah tingkat tapi bertangga jugak dah sama jugak rumah 2 tingkat. Plan jangka panjangnya bila tua nanti senang la tak perlu turun naik tangga. Insya Allah kalau dipanjang umur. Ameen.

Baca juga: Step 2, 2nd Home

Loan tahun lepas lagi dah approved. S&P pun dah sign, sekarang tunggu rumah 80% siap baru mula potong gaji. Semoga dipermudahkan semuanya selepas ni.


 

Post a Comment

30 Comments

  1. Semoga urusan kitak dipermudahkan hendaknya. Aamiin...

    ReplyDelete
  2. Wow,tahniah K.Mim!! Bila lah Syu nak merasa rumah baru. Rumah sekarang ni harganya semua mampu tengok jerπŸ˜‚

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq syu.. insya allah ada rezeki syu nnt.. doakan je k

      Delete
  3. alhamdulillah rezeki dipermudahkan
    best kan ada rumah sendiri ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah... kumpul aset sikit² hasil penat lelah keja

      Delete
  4. tahniah kak mim. bila dijangkakan rumah baru tu siap?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq afeez... kalau ikut permohonan thn lepas... 2 thn so insyallah thn dpn lah kot siap.. lepas raya ni show house br siap

      Delete
  5. cantik sangat! alhamdulillah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. rumah utk hari tua insya allah cha

      Delete
  6. insyaallah dipermudahkan buat kakmim :)

    ReplyDelete
  7. rumah dua tingkat memang penat nak urus... hp tertinggal kat ats, memang tinggallah. malas dah nak naik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tertgl kt atas apa gunanya si anak bujang yg ramai ni.. diorg la kd mangsa.. hihi

      Delete
  8. Cantik, rumahnya. Memang rumah setingkat lebih senang nak jaga. Semoga segala urusan Kakmim dipermudahkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah.. sbb tu cr umh setingkat utk plan hari tua 🀭 tq Nur

      Delete
  9. moga dipermudahkan kak... bestnya tengok rumah akak tu... luas

    ReplyDelete
  10. Wahh dah 2 buah rumah dahhh kakmim. Cantikkk punn cantikk desig layoutnya.
    Moga moga urusan kakmim dipermudahkan :)

    ReplyDelete
  11. Mesti excited terbawa dalam mimpi kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. So far x msk dlm mimpi lg la uncle.. sbb hampir setiap mgu akn ronda tgk progress πŸ€­πŸ€­πŸ€­πŸ˜‚πŸ˜‚

      Delete
  12. Cantik rumahnya. Setuju tu rumah dua tingkat hassle nak naik dan nak turun.
    Bila naik tak turun dah sampai pagi esoknya haahhaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Plg penat awal pagi ha.. berperang di dapur pastu naik atas kejutkan anak2 dan bapaknya lagi.. kalo x bgn jugak naik lagi πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

      Delete
  13. Alhamdulillah,mudah-muda dah ada 2 rumah.Perancangan yang baik.Cantiknya rumah tu.Dining luas.Tahniah Mim

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah kak.. terima kasih.. bkn apa rugi jugak x guna gov loan ni

      Delete
  14. Saya pun teringin duduk rumah setingkat. Dulu teruja duduk rumah dua tingkat. Dah tua-tua ni tak larat dah nak naik turun kemas rumah heheeee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah bila tgk umh mak.. umh yg skrg pn x larat nk mengemas.. sbb tu lah psg strategi awal.. hihi

      Delete
  15. Alhamdulillah.. semoga dipermudahkan semua urusan kakmim..
    Cantik designnya..

    ReplyDelete
  16. Seronoknya ada rumah kedua. Alhamdulillah..
    Semoga segala urusan dipermudahkan oleh Allah. Aaminn...

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥