Follow Us @soratemplates

27/05/2021

Magiclean Kitchen Memang Magic

Cerita semalam. Hari general cleaning sebab sebelum raya hari tu tak sempat nak bersihkan kipas angin kat cooking area. Bila Encik Suami nak bersihkan, dia cakap debu-debu di kipas tu sekali pakej dengan minyak. Euww. Ye lah dah tempat ko bertumis bergoreng mestilah molekul minyak-minyak berterbangan. Eh, ye ke? Yo yo o je statement ni kan? Haha! Tapi memang betullah berdebu dan berminyak walaupun tempatnya tinggi dari paras kepala.

Bila Encik Suami cakap, takde efek ni nak lap macam tu je. So saya teringatkan si spray botol hijau ni. Magiclean Kitchen ni yang saya guna untuk lap dapur dan kitchen top.

Encik Suami lepas lap terus cakap "Wah dah macam baru pulak kipas ni"

Berkilat you. Dengan bilah-bilah kipas ni saya spray dengan Magiclean dan guna magic span Eco untuk gosok. Encik Suami pulak bersihkan bodynya. Memang sekejap jer setel. Tambah-tambah pulak hari panas kita jemur pulak kat luar sekejap.


Dah kering semua part yang dibasuh tu barulah pasang balik. Berbaloi Magiclean Kitchen ni mudahkan kerja-kerja lap-mengelap di dapur yang selalu berminyak. 

 

30 comments:

  1. udah namanya pun magic kak hehehe... puas hati dengan hasilnya kan

    ReplyDelete
  2. best pakai ni. kalau boleh semua benda nak lap guna magic clean ni. sangat magic..haha

    ReplyDelete
  3. memang magic. Ini yang nak membeli gak ni. Senang kerja nak mencuci exhaust fan kitchen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul betul.. jgn lupa magic span exo jugak utk memudahkan lagi fiza

      Delete
    2. Magic span eco.. warna putih

      Delete
    3. Magic span eco pun ada eh..combo kena guna dua dua lah camtu. Tq share kakmim :)

      Delete
  4. alamak sllau kak ret basuh ngan sbaun biasa je..
    maybe lpeas ni bole try magic clean laa.a..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dh ada benda ni kena lah pakai kak ret.. mula tu mmg x terfikir nk guna ni sbb salu guna magiclean tu utk lap kitchen top je

      Delete
  5. Betul- betul magic tu.Macam nak kena cari jugak ni..Betul la orang pompuan mudah tergoda ..hihihi

    ReplyDelete
  6. magic betul tu hehehe..bersinar2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? Gambr sebelum mmg nk nangis tgk debu yg berminyak x sangka jd berkilat cmni

      Delete
    2. Eh xde ambik gamba sebelum sbb x terfikir pun nk buat entri.. haha

      Delete
  7. Tak pernah guna lagi. tapi rasa mcm kena cari satu ni. teruja pula.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nnt boleh cari SS best utk lap area berminyak di dapur

      Delete
  8. Replies
    1. Aah.. dgn sembur2 dan lap je pastu bilas air

      Delete
  9. Senang ada magiclean ni, lap permukaan dapur. Suka juga guna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan nur? Lepas lap tersenyum sorg.. haha

      Delete
  10. satu produk yg wajib ada di rumah...

    ReplyDelete
  11. Kena cari satu macam ni. Kilat semacam je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best.. memudahkan keja2 general cleaning di dapur.. mmg recommended

      Delete
  12. mmg magic ni kak mim..terbaik hasil dia..

    ReplyDelete
  13. memang betul-betul magic ini..

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥