Birthday Si Sulung Ke-12

30 Oktober 2021
Alhamdulillah si sulung saya genap 12 tahun
Dah menginjak ke alam remaja
Sepatutnya kami plan nak celebrate birthday kakak di Waterfront Hotel
Dah booking pun untuk staycation
Dan dah book jugak untuk buat surprise delivery di hotel
Tapi kita hanya merancang
Nenek perempuan saya tiba-tiba tidak berapa sihat selepas operation
Maka kami terpaksa kenselkan semua yang telah dirancang
Tiada celebration untuk birthday si kakak yang ke-12
Nasib baik adik-adik semua faham
Dioranglah yang excited mengira hari kelahiran kakak
Sebab nak check-in hotel


Surprise delivery pun terpaksa tukar lokasi ke rumah


Untuk kenangan dan memori kakak di usianya genap 12 tahun


Si bongsu pun teringin nak bergambar dengan balloon kakak


Aydin, anak buah saya pun nak jugak bergambar dengan balloon kakak Iman


Rasa hati nak berkayuh tapi risau mengatasi segala
Balik pun dah lambat dari umah nenek
Balik lambat, tidur pun mesti lambat
Balik rumah bukan juga terus dapat tidur
Nak basuh baju, kemas rumah
Awal-awal pagi pulak dah kena masak lauk 
Lepas tu bawak ke rumah nenek
So saya bagitau Encik Suami, saya rest dulu minggu ni
Banyak nak kena fikir tak boleh nak enjoy ride
So dia kayuh sorang-sorang je untuk minggu terakhir Oktober


 

Post a Comment

25 Comments

  1. happy birthday Iman!!! moga jadi anak yg solehah!
    yeah..leh buat kad pengenalan dah ni.

    ReplyDelete
  2. happy birthdayy kakak
    sweet 12
    semoga membesar sehatt dan jd ank yg solehah

    ReplyDelete
  3. happy belated birthday Iman..
    semoga membesar menjadi anak yang solehah buat mak & ayah.

    semoga neneknya diberikan kesembuhan segera

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih auntie ammi.. ibu jwb bg pihak iman

      Delete
  4. happy birthday si manis kak long.

    ReplyDelete
  5. Happy Birthday Kakak. Manis betul...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you kakak auntie.. masyallah alhmadulillah thank you again

      Delete
  6. Happy Birthday Kakak!
    Cantik manis orangnya, moga sentiasa jadi penyejuk mata keluarga aamin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamin YRA.. terima kasih auntie PH atas doanya..

      Delete
  7. hepi besday kakak... anak dara dah ni..
    Semoga membesar jadi anak yang solehah, sihat dan hepi2 selalu :)

    ReplyDelete
  8. Happy birthday, Iman dari maknya Kak Iman, hehehe

    ReplyDelete
  9. Hepi birthday puteri sulung kakmim. Cantik macam mak dia jugak. Semoga nenek kakmim kembali sihat

    ReplyDelete
    Replies
    1. masya allah sal.. terima kasih atas doanya

      Delete
  10. Happy birthday kakak Iman. Semoga kakak Iman dipanjangkan usia dengan segala kebaikan, dimurahkan rezeki dengan segala keberkatan, diberikan kesihatan yang baik dan berjaya kelak. Aaminn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih auntie fiza atas doanya.. semoga doa auntie kpd iman pun berbalik ke auntie fiza jugak

      Delete
  11. happy birthday gurl. semoga membesar menjadi anak yg membahagiakan ibu bapa.

    ReplyDelete
  12. happy belated birthday kakak...

    ReplyDelete
  13. Happy belated birthday, Kakak Iman! Manis betul senyuman anak dara Kakmim ni.
    Moga nenek dikurniakan kesembuhan sepenuhnya.

    ReplyDelete
  14. Happy belated birthday kakak...Semoga berjaya di dunia dan akhirat...aminn

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥