Follow Us @soratemplates

Showing posts with label Give Away. Show all posts
Showing posts with label Give Away. Show all posts

03/06/2021

GIVEAWAY SAMBAL BILIS PEDAS - d' SAMBAL licious

June 03, 2021 26 Komen

Kali ini kita support produk yang dijual oleh blogger Fairus dan wife pulak iaitu GIVEAWAY SAMBAL BILIS PEDAS - d' SAMBAL licious. Semoga semakin berkembang bisnes sambal bilis pedas kalian di zaman pandemik ni. Insya Allah kalau dah tembus di pasaran Shopee tu memang boleh pergi jauh.

Macam mana nak join GA by saudara Fairus ni? Ikuti langkah-langkah di bawah ni ye. 

  • Membuat posting bertajuk GIVEAWAY SAMBAL BILIS PEDAS - d' SAMBAL licious dengan memuatnaik gambar banner dan membuat pautan ke entri ini,
  • Like halaman Facebook d' SAMBAL licious (pilihan tanpa paksaan), dan
  • Tinggalkan pautan blog anda mengenai giveaway ini di ruangan komen.

Kan? Kacang je kan? Apa tunggu lagi, moh ler kiter! Kopipes jer.

Mellow Crunch Giveaway by Atiqah Najihah

June 03, 2021 10 Komen

 


Macam banyak jer giveaway yang sahabat blogger anjurkan sekarang ni. Ada yang saya tak sempat nak join. Plannya nak join last minute tapi terus tak terjoin. 

So now saya join GA yang dianjurkan oleh adik dari Ganu kite ni, Atiqah Najihah. Apapun, tahniah kepada dik Tiqah sebab dah berjaya anjurkan GA ni. Bagi yang tak join lagi bolehlah join kalau free sekarang. Buat je daripada duduk tercangok macam tu je kan? Lagipun syarat-syaratnya senang je.


SYARAT SYARAT PENYERTAAN:

  • Copy dan paste banner di atas dan buat satu entri di blog anda bertajuk "Mellow Crunch Giveaway by Atiqah Najihah"
  • Backlink entri anda ke entri giveaway ini
  • Tinggalkan link entri giveaway anda ke ruangan komen entri ini
  • Siap!


Kan dah cakap senang je. Berjaya atau tak, itu belakang kira. Mana yang mampu kita join je sekarang. Jangan lupa tau! GA ni akan berakhir pada 20 Jun nanti. Daaa~

10/05/2021

1st Giveaway Sempena B'day SA 6 June 2021

May 10, 2021 18 Komen

Assalamualaikum! Hari ni saya BDR tapi tetap ke ofis.. ada task yang melibatkan #budakkaran yang harus diselesaikan. So mode stand by on. Malas nak punch-in in case keja setel awal boleh terus balik rumah dan bercuti kan?


Rupanya 2 hari lagi nak raya! Bila dah semakin 'senja' ni perasaaan nak beraya tu takdelah excited sangat. Cuma excited nak readykan persiapan untuk anak-anak jer. Padahal bukan dapat ke mana-mana pun tapi hari raya pertama tu wajib la semua baru untuk mereka. Budan-budak la yang paling excited nak beraya, dah la puasa pun penuh, mana tak happy bila makcik-makcik diorang semua dah mention akan bagi 'bonus' kalau puasa penuh sebulan. Best kan jadi budak-budak.


Sementara masih fresh lagi ni, tak start keja saya ambil peluang BW ke blog sahabat blogger semua. Tetiba nampak kak SA ni ada buat GA sempena birthday dia 6 Jun nanti. Apalagi, join lah, kalau delay entah-entah tak terbuat nanti.


Sonang je syarat-syarat GA kak SA ni. Semunya saya sudah comply. Haha! Apakata korang pulak buat langkah 1-6 ni. Yok!!



Syarat-syarat penyertaan :


  1. Follow blog Suriaamanda 
  2. Subscribe Youtube channel Suriaamanda (klik Sini)
  3. Follow Instagram SA ( Klik Sini)
  4. Follow Facebook SA ( Klik Sini
  5. Copy and paste banner di atas. Buat entri "1st Giveaway Sempena B'day SA 6 June 2021"
  6. Komen link penyertaan di komen di bawah.

Senang kan? Apa lagi buat la sekarang. Hahaha!



12/04/2021

Giveaway Sampul Raya Hipster

April 12, 2021 10 Komen


Fuh!! Ingatkan tak sempat nak join GA by Fiza ni. Rupanya hari ini last day. Sekarang ni dah jarang dah join GA yang dianjurkan sahabat blogger. Masa tak berapa nak mengizinkan dah. Pagi ni sebelum fokus tugas hakiki menyempat lah sekejap ke sana ke sini baca komen blog kawan-kawan.


Oh, ya mudah jer nak join GA Fiza ni. Baca ni.


1. Buat satu entry bertajuk : Giveaway Sampul Raya Hipster
2. Letakkan banner dan backlink kan kepada link entry ini
3. Publish entry dan letakkan link penyertaaan blog dalam entry ini.



Kakmim kalau dapat ni memang simpan atau bagi kepada orang special je. Selalunya Kakmim macam tu lah. Suka simpan benda-benda yang customised. Mungkin rare kot so sayang nak bagi orang, apatah lagi kalau orang bagi kita, lagilah sayang. Hehehe.


Tapi musim raya macam ni kalau beli online selalu je dapat sampul raya percuma. Hehehe. So far belum dapat 1 pun lagi. 
 

15/03/2021

Appreciation Post to Blog Sal & Tangan Gebu

March 15, 2021 12 Komen

Terlebih dahulu Kakmim nak mohon ampun dan maaf kerana delay nak update pasal hadiah-hadiah dari 2 orang blogger ni. Memang ingat nak buat tapi tak sempat nak bukak blogger di pc. Kebanyakan posting yang Kakmim buat semuanya dari henfon. Mohon ampun maaf ye Sal & Tangan Gebu.


Sebenarnya parcel-parcel dari blogger Sal & Tangan Gebu ni sampai di Kuching pada 21 Februari yang lalu! Dah hampir sebulan dah. Sampainya di hari Sabtu, di rumah Mak. 

Mulanya macam blur jugak bila adik bagitau ada parcel datang sebab seingat saya masa tu takde shopping online pun. Bikin suspen jer. Bila adik & Mak hantar ke rumah barulah ingat hadiah GA dari Tangan Gebu dan Sal. Terima kasih ye!


Ini hadiah daripada Tangan Gebu. Homemade Pure Vanilla Extract gitu. Wangi!!


Dan FM comel-lote ni semua daripada Sal! Terima kasih Sal walaupun takde ke mana-mana setahun ni dapat jugak la FM dari oversea. Hihihi. Dan juga ada mouse pad. Terus kena cop kakak Iman dah. Hihi.


Kepada Tangan Gebu dan Sal... jazakallahu khairan... semoga Allah membalas kalian dengan kebaikan.. aameen yarabbal 'alamin. Terima kasih kerana sudi pos hadiah-hadiah comel ni merentas Laut Cina Selatan. Syukran jazillan ya.


Kepada yang belum lagi follow blog Sal & Tangan Gebu, silakan ye!


 

25/01/2021

My First Giveaway by Blog Sal

January 25, 2021 17 Komen

Alkisahnya lamaaaaa dah tau pasal GA yang Sal anjurkan ni tapi tak jugak terbuat-buat. Tambah-tambah lagi tengok dute datenya Februari. "Eh, lambat lagi nak due". Memang suka kan buat keja last minute.


Sebenarnya lately ni Kakmim banyak update guna henpon tu yang susah sikit nak buat entri GA. Nak insert link tu semua leceh sikit kalau pakai henpon. Ye lah jari ni gebu melampau, susah! Kah! Kah!


Sebelum due baik Kakmim buat terus GA Sal ni. Semoga bertambah-tambah meriah penyertaan dan follower di blog cik adik manis Sal ni. Er, kitak dah join tek kah? Hehe! Takmo translate, boleh paham kan? Kecek Serawak yang paling simple dah tu.




Baiklah, macam ni caranya nak join. Tutup mata pun boleh lah nak buat. Kecuali kalau malas memang tak terbuatlah. Macam mak adik-beradik si IMAN tu la. Kah! Kah! 


Cara menyertai 'My First Giveaway by Blog Sal' ni senang je:

1. Follow Blog Sal.

2. Buat entry ' My First Giveaway by Blog Sal' .

3. Copy & paste poster di bawah. Letakkan dalam entry dan backlink ke entry ini.

4. Letakkan link giveaway blog kalian di ruangan komen


Apa macam? Senang kan? Apalagi, buatlah! Hahaha!



 

24/01/2021

Giveaway by Blog Tangan Gebu

January 24, 2021 9 Komen

Dah lama nak join GA yang dianjurkan rakan-rakan pemblog, tapi tak berkesempatan nak menaip entri GA. Insya Allah Kakmim cuba habiskan satu per satu. Bolehlah memeriahkan GA rakan-rakan lain kan?


Bila join GA, mestilah ada T & C kan? Insya Allah semuanya dah dipenuhi. Kakmim nak join GA ni pun sebab nak support rakan-rakan pemblog je. Tapi bila diteliti dan dibaca balik, eh menariknyalah pulak hadiahnya. Terus mata berpinar-pinar. Wow wee!


Kakmim dah ada 1 customised bag macam hadiah utama tu tapi kalau dapat hadiah daripada seseorang mesti lagi seronok kan? Haha! Memang dasar perempuan. Cheh!


Ye lah, perempuan ni memang ada spesis yang:

  • Tak boleh nampak benda free
  • Gila handbag
  • Gila shopping

Betul tak? betul tak? 


Eh, melalut pulak. Tak lama lagi nak close dah penyertaan GA ni. Yang belom join, jom lah support Cik Puan Tangan Gebu ni.




Untuk menyertai contest ni, anda mestilah ada BLOG dan akaun Instagram. Syaratnya senang je;

  1. Buat satu blog post bertajuk "Giveaway by Blog Tangan Gebu" (jangan lupa masukkan link http://tangangebu27.blogspot.com)
  2. Tulis ayat ringkas/perenggan kenapa anda join giveaway ni dan copy paste gambar pertama dalam post ini.
  3. Baca salah satu artikel dalam blog ini dan tinggalkan komen.
  4. Follow Blog Tangan Gebu, Instagram (@ms_lan27 atau cari tangangebu27) dan subscribe blog (contoh dalam gambar untuk subscribe blog). https://www.instagram.com/ms_lan27/


Cantik kan? Kalau ada rezeki dapat beg ni mesti iols gumbira.  Hihihi! 


08/01/2021

Rezeki Menang Digital Arts Giveaway by Cuya

January 08, 2021 12 Komen


Alhamdulillah!! Rezeki di awal tahun agaknya kan? Kakmim menang lagi! Kali ke-3 dah ni bertuah dalam penyertaan segmen-segmen yang sahabat blogger anjurkan. Sungguh tak sangka.




Join pun sebab suka-suka je, support sahabat blogger. Tapi dah rezeki tertulis jadi pemenang tempat ketiga, syukur alhamdulillah.

Masih tak percaya tau! 





Terima kasih kepada sis Nasuha @ Cuya atas penganjuran give away yang lalu. 
Tahniah kerana telah berjaya menganjurkan segmen Digital Arts Giveaway ni dengan jayanya!
Tahniah! Tahniah! Tahniah!!



Semoga dipermudahkan urusan final exam. Study smart ye!!
Good Luck!!

07/01/2021

Giveaway by ejulz & anakdenesor

January 07, 2021 12 Komen
Hari ni kita join GA by Ejulz & Anakdenesor ni. Senang sangat syaratnya ni. 
Follow blog & IG diorang je. 
Lepas tu.. DONE!!





 Syarat2 Penyertaan Giveaway by ejulz & anakdenesor


1. Terbuka buat blogger yang menetap di Malaysia sahaja;
2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway by ejulz & anakdenesor". Letak banner di atas dan backlink ke post ini;
3. Follow blog ejulz dan anakdenesor;
4. Follow IG ejulz dan anakdenesor;
5. Tinggalkan penyertaan dan nama  diIG korang post ini;
6. Pemilihan pemenang dengan menggunakan random.org dan hadiah RM20 untuk seorang pemenang.



Tarikh Tamat : 15 JANUARI 2021



notakakmim: teringin nak anjurkan segmen ke GA ke, ada yang nak berkolaborasi ke? berdua lebih baik. meriah sikit ye dak?

09/07/2010

Give Away I Love You

July 09, 2010 13 Komen

Saya suka Iman Madihah posing macam ni.
Comel, macam ulat rimau yang kesejukan.
Gambar ni diambil minggu lepas, masa saya dan famili check-in di Damai Beach Resort.
Kiranya first time Iman jalan-jalan.
Masa masuk hotel pun matanya meliar tengok kiri-kanan.
Semua muka orang diperhati seorang demi seorang.
Agaknya dia ingat tempat lain, orang pun lain jugak.
Cerdik anak Ibu ni, semakin peka dengan perubahan sekeliling.
I Love You, Iman Madihah.


Sebenarnya gambar Iman Madihah jadi ulat rimau tu adalah untuk Give Away I Love You
Anjuran blog Umi Dania Yasmine.
Kalau nak join, silalah klik di SINI ye.
Jom la kita meramaikan kenalan blogger.
Kalau termenang, dah nasib baik dah tu.
Hadiahnya, watermark pulak tu.
Best tu.