Follow Us @soratemplates

02/07/2020

Hari pertama persekolahan norma baharu PKPP



Akhirnya... setelah 3 bulan bercuti dikawal pergerakan di rumah, budak² prasekolah seluruh Malaysia kembali ke sekolah semalam, 1 Julai 2020 dengan norma baharu.

Pagi² memang agak liat sikit nak bangun awal almaklumlah dah 3 bulan bangun tido sesuka hati diorang nak kecuali masa bulan puasa hari tu je kena bangun bersahur awal.

Tak ready jugak sebenarnya nak hantar sebab terlupa nak prepare barang² yang cikgu suh bawak. Terlupa nak beli beg bawak bekal, towel kecik, nasiblah ada towel kecik kat umah. Yang ada kaler hijau dan pink, nasib takde yang komplen Ibu bagi towel kaler pink. Hihi.

Face shield pun sama. Tak perasan beli yang kaler pink. Ye lah beli main order tengok gambar je bila cikgu bagi gambar masa di PASTI baru tengok budak lain ada yang pakai kaler biru, hihihi. 

So far semalam semuanya berjalan lancar. Siap dapat hadiah lagi sebab dah siapkan homework masa PKP.

Bertahan jugak rupanya dia berfaceshield di sekolah.


Unboxing hadiah dari cikgu.


Semalam

Hari ini

Hari ini semangat dah sekolah sebab minggu depan kakak pun akan ke sekolah jugak. Hihihi. 


4 comments:

  1. comelnya siap pakai face shield. bagus, takde la rimas hidung kalau budak pakai face mask. semoga allah melindungi akak sekeluarga. take care staysafe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Face mask pn wajib pakai jugak hani 😂😂 mmg sop

      Delete
  2. depa kembaq ea kakmim, nak kena marathon entry kakmim nampaknya. gigihla pakai face shield sampai balik skola, bertahan. ini pakai topeng pun rimas. skola kang taktau la caner gaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setahun sorg.. Hehehe.. Ramai yg ingat diorang kembar walaupun muka x sama pun 😂 22hb budak tahap 1.. Mgu dpn ni budak tahap 2... Stat bz lah kita on the road

      Delete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥